Annons

Annons

Tillbaka till garderoben

Jag har samlat på mig en del vin för att kunna få ut det bästa av mina fynd. Oftast vinner de relativt överkomliga (120-200 kr) vinerna fantastiskt mycket på mellan tre till fem års lagring. Då kommer ett gäng trälådor väl till pass!

Annons

Som alltid är det viktigaste att skydda vinerna från ljus. Genom att förvara vinerna i förslutna lådor minskar även temperaturvariationerna över dygnet, det är bra. Sålänge temperaturen i rummet håller sig mellan 5-25 grader året runt är dina klenoder i gott förvar!

Inte lika snyggt men mycket ändamålsenligt är frigolitlådor för frysvaror. Ska vinerna stå i garaget skyddas de då även mot kemiska dofter (samt förhoppningsvis tjuvar och tonårsbarn).

Hur stor samling behöver man då? Om du öppnar i snitt en flaska vin i veckan, ca 50 flaskor om året, och dessa lagras i tre år, räkna då med 150 flaskor i rullning. En avsevärd investering till att börja med javisst, men snart nog är du inne i treårscykeln…

Sist men inte minst – märk upp vinerna när de ska drickas! (Här kan en Dymo vara till hjälp.) Inga glömda skatter i gömmorna…

Läs också


Annons

Annons

Laddar