Annons

Annons

Sommarcocktail till krocket

Salta pinnar och jordnötter, några oliver, klassiska gurksnittar - och rosendoftande gin och tonic!

 

Blommig gin-cocktail

När semestertider närmar sig är det lätt att förlora sig i bilder av perfekta långa lata dagar på landet, fyllda av trevliga aktiviteter med vänner och familj; boule, kubb, krocket, monopol i verandan, en cocktail före maten i bersån…

Annons

För att det ska bli så härligt för alla inklusive värd, se till att hålla matlagningen enkel! Skarva, köp färdigt och låt gästerna ta med picknick. Det är nog med jobb bara att hålla lantstället i form inför sommarens alla besök!

Oavsett om ni äter rökt fisk med färskpotatis eller hemodlad sallad med egenpicklad lök, handskalade räkor och nyslagen majonnäs så är ändå det viktigaste att hinna bara vara tillsammans. Och oavsett är det allra härligaste vinet att servera väl kylt till, ett ananassyrligt, melonfruktigt och alldeles underbart doftande Mosel (139 kr), dessutom bara 8% vilket gör det försvinnande lättdrucket till lunchen.

Efter trekaffet är det dags att värma upp inför middagen, förslagsvis med en omgång krocket eller fia med knuff om det regnar. För att lätta upp den eventuellt hätska stämningen är det lämpligt med en five 0’clock, dvs gurksnittar, oliver & jordnötter och en liten cocktail. För ändamålet passar en fin hantverksgin till lyxig tonic med smak av rosor eller fläder. Servera i vanliga vinglas med en liten gurkskiva och ett rosenblad, och knussla inte med isen.

Missade du mitt tips på vit bordeaux? Läs mer här!

Läs också


Annons

Annons

Laddar