Annons

Annons

Smakrika guldklimpar i småpartier

Nu stundar årets sista helg och sista jullovsveckan... här kommer bästa tipset till nyårsdagens pizza och julgransplundringen!

Jullovsmyset tar vid när julbordet tagit slut

 

Umathum (159 kr) Detta vita vin av druvan Grauburgunder är läskande av päron och mandelblom, fantastiskt till soppor med tomat eller syrliga asiatiska smaker – eller (varför hymla?) pizzafavoriten Hawaii…

Portugisisk varm och bärig svartvinbärsfrukt (139 kr) av druvan Cabernet Sauvignon med doft av cederträ, god till potatisgratäng med västerbotten och en fin liten köttbit.  Låt inte det omöjliga namnet Chocapalha avskräcka för denna vingård är alltid ett klipp!

Greco di tufo (179 kr) Aprikos, citrusskal och fint doftande av våt sand, ren och aptitretande med mognad är detta ett elegant fynd till smörbrynta kotletter eller kyckling med rostad potatis.

 

Annons

Läs också


Annons

Annons

Laddar