Annons

Annons

Örtiga brittsommarfynd med doft av rosmarin och peppar

Skördefest med vännerna och en flörtig Rhônare därtill, så möter du hösten med tillförsikt!

Två solvarma viner från Rhône

Utomordentligt örtiga Côtes-du-Rhône från Santa Duc och soliga 2015 (135kr) förtjänar att få ligga till sig ett år eller två. Här är det läge att införskaffa ett flertal flaskor för att kunna följa utvecklingen av rosmarin, pepprig köttighet och lagerblad, elegant men tillräckligt kraftfull för mustig kalvlägg. Den vita diton från Pellerin (79 kr) doftar mimosa och smakar av vita persikor, serveras sval i höstskymningen till rostade mandlar och en bit manchego.

The Crossings från Nya Zeeland  (119 kr) är ett ljuvligt vin med syrliga jordgubbar och blommighet, mineraler och en liten ekdoft. Passa på att ta tillvara på de sista tomaterna till en färsk tomatsås eller grilla dina svampfynd.

Casa Planeta (89 kr) är ett superfynd till lammlägg långbakad i gjutjärnsgrytan – lätt men med massor av smak av röda körsbär, timjan, rosmarin och peppar för liten peng gör detta till hösters fredagsvin no 1!

Annons

Missade du mitt tips om bästa vin till stek med gräddsås och gelé? Här hittar du det!

Nästa blogg kommer mer tips på viner till höstens svampbonanza, missa inte den!

Läs också


Annons

Annons

Laddar