Annons

Annons

Njut av vårkrispigt vin när nässlorna tittar fram

För den late närmar sig den lyxigaste av årstider - det vankas primörer och krispiga svala vita viner till krämig hollandaise eller risotto, gärna fatlagrade som i Bordeaux!

Sparrisens bästa vän Sauvignon Blanc

Prova att laga en krämig risotto som smakar härligt till vårligt doftande viner av druvan Sauvignon Blanc! Byt ut svamp eller saffran som hör vintern till mot sparris eller späda nässlor, de matchar vinet perfekt.

Annons

Från svala Nya Zeeland kommer ett honungsdoftande vin med fruktig päronton (139 kr) som är härligt att smutta på i vårsolen. Sydfransk doft av superfynd får du med lite mer av mogen tropisk frukt och vinbärsblad (99 kr) till sparrisrisotton.

Till sist vill jag verkligen rekommendera vit Bordeaux: Fylligare och matigare med lite fatlagring och mognad (129 kr) är det en fullträff till en skiva getost med lite honung på surdegsbröd serverad som förrätt till räkor med hollandaise.

 

Läs också


Annons

Annons

Laddar