Annons

Annons

Massor av fynd till siste april!

Denna månad har det kommit extra många superfynd i småpartierna, särskilt röda viner som kommer att förgylla den stundande grillsäsongen.
Äntligen har svenskens snittvininköp gått över hundralappen, få valuta för pengen i Salvajes franskflörtiga chilenare (129 kr)! Rökig, saftiga mörka plommon och vårkänslor av viol som bevarats tack vare att vinet inte har ekfatlagrats alls. Rökigheten passar förutom till majelden även till lättgrillad tonfisk eller flankstek endast kryddad med salt&peppar och ljummen krämig grönsaksdipp.
Härliga solmognad och massor av smak har spanska kvalitetsfavoriten  P.F (181:-). Friska bär, blommig, mjuk och fyllig gör denna till månadens lyxfynd som dessutom är biodynamiskt. Frukten i vinet gör sig bra till en saftig lammstek med jordärtskockor och doft av citron.
Samma stil men inte riktigt lika syrlig och mer åt körsbärshållet med lite lakritsrot är Pira från Piemonte  (134 kr) som är trevlig till rödbetschips före maten eller ugnsbakade rotfrukter med tryffelmayo.

Tips på mustigt rött till rödbetssoppa hittar du här

 

Annons

 

Läs också

Kommentera

Annons

Annons

Laddar