Annons

Annons

Vår i vingården

Vad passar bättre än ett vårblommigt vin till påskkycklingen? Här är ett superfynd just nu!

Beaujolais i vingården

Beaujoulais är (ö)känt för sina primörviner från 80-talet, men tidigare gjorde man eleganta viner i samma stil som klassiska Bourgogne med uppmjukande ekfatslagring och frisk smak av röda körsbär och blommighet.  Ett exemplar från 1967 som jag provade i veckan var lingonfrisk, örtig och elegant! Eftersom 2015 var en fantastisk årgång är det en god idé att köpa en låda av just nu tillgängliga Pierreux (109 kr) och glömma bort i garderoben till pensionen, alternativt tulla på en flaska vart femte år eller så… Passar fantastiskt till kyckling med provencekryddor som rosmarin, timjan och lavendel.

Annons

Ett annat superfynd i tillfälliga sortimentet är Guitian (169 kr) från Spanien, fyllig som saftiga solmogna persikor med doft av vårblommor och ett klipp till helstekt majskyckling serverad med sky och potatismos.

Tänker du istället äta lamm till påsk? Prova då mitt tips på ett björnbärsfruktigt australiensiskt vin!

Läs också


Annons

Annons

Laddar